L’activista palestina Ahed Tamimi ha denunciat que són més de 350 els nens que estan empresonats en presons israelianes, contravenint el que estableix la Convenció dels Drets dels Infants de les Nacions Unides. També afirma que en aquestes presons hi ha 6.000 adults palestins.

Ho ha fet a Madrid, on l’han rebut a la Casa de la Vila, per mostrar la solidaritat de l’Ajuntament de Madrid amb el poble palestí. «Estem amenaçats en tot moment amb l’empresonament o l’assassinat. No hi ha casa palestina sense un ferit o un màrtir però, malgrat tot això, no ens rendirem i seguirem lluitant contra l’ocupació», ha declarat Tamimi en roda de premsa acompanyada per el tercer tinent d’alcalde de Madrid, Mauricio Valiente.

Ahed Tamamini té 17 anys i la seva imatge va donar la volta al món quan va bufetejar a un soldat israelià a casa, poques hores després que altres soldats haguessin disparat al cap amb una bala de goma al seu cosí, un noi de 15 anys al que li van provocar un coma i altres seqüeles. La van condemnar a vuit mesos de presó per aquest i altres incidents menors.

Creu que no hi ha esperança en arribar a una solució entre Israel i Palestina

Ahed Tamimi ha mostrat el seu respecte pel president palestí, Mahmud Abbas, perquè «hi ha principis als quals no ha renunciat». Però la jove ha defensat que ella pertany a una nova generació que marca distàncies amb l’anterior en el sentit que «no hi ha esperança en arribar a una solució entre els estats».

Font: Palestina libre

Font:

realitat